Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Een citaat van Beurskens uit een brief aan de Tegelse huisartsenij

Een citaat uit een brief van Beurskens aan de Tegelse huisartsenij, waarin hij uitlegt waarom niet deelneemt aan de grote groepspraktijk HOED in het dorp.

‘Ik ben dus nogal gehecht aan mijn vrijheid, maar die is ook wezenlijk voor mij, want mijn manier van praktijkvoeren is niet de doorsnee. Iemand zei mij laatst … als je een groep dokters bij elkaar zet dan is na enkele jaren altijd als een soort groepsproces er eentje de vreemde eend in de bijt. En die krijgt dan last. Volgens mij ben ik die eend. Ik weet het wel zeker. Feitelijk wordt dit ook al gedemonstreerd aan het overduidelijke feit dat mijn benadering van de stichtingsproblemen van de HOED geen enkel draagvlak blijkt te hebben. Dat is verder niet erg wat mij betreft, maar afgezien van de zakelijke implicaties ervan, moet men zich dan toch afvragen hoe dat dan in andere kwesties zal zijn. Bijvoorbeeld in de kwestie van de steeds verdergaande protocollisering. Door het extreme truttigheidsgehalte van de meeste protocollen is er niets meer aan en de patiënten kunnen ze zelf net zo goed ergens opzoeken en uitvoeren. Mijn diabeten doen dat meestal al. Ik heb er weinig werk meer aan en een praktijkverpleegkundige bijvoorbeeld zou het eerder weer doen toenemen dan doen afnemen. De meeste protocollen kun je zonder dokter uitvoeren.’